Kolding Kommune introducerer videochat i kampen mod ensomhed

’Online Befriender’ er en ny hjemmeside, der skaber en socialplatform for ensomme voksne, så de kan mødes gennem videochat.

Af Zina Hameed

Den 9. oktober 2019 introducerede Kolding Kommune ’Online Befriender’, der er deres nyeste tiltag i kampen mod ensomhed. Tidligere har foreninger som Værket og Ventilen fungeret som mødesteder for henholdsvis ensomme børn, unge og voksne. Men disse foreninger står kun til rådighed i bestemte tidsrum.

Med hjemmeside mener udviklingskonsulent i senior-, sundheds-, og fritidsforvaltningen i Kolding Kommune, Kristine Antonsen, at det kan gøre det nemmere for ensomme at komme i kontakt med de frivillige, der er oprettet i systemet, da det er åben hele døgnet.

”Det er vigtigt med et bredt tiltag i kampen mod ensomhed. Det er en svær sag, og den er meget individuel.” siger Kristine Antonsen.

Det nye sociale medie

Som bruger opretter man en profil, hvor man indtaster nogle personlige oplysninger og interesser. Herefter linker systemet brugerne op med en eller flere frivillige, der deler samme interesser.

De frivillige opretter sig på samme måde som brugerne, dog skal de deltage i et online kursus, der giver dem et certifikat. Burgerne kan vælge, hvem de vil videochatte med fra gang til gang, og efter videochatten har både brugerne og de frivillige mulighed for at bedømme samtalen med stjerne fra et til fem.  

Det fysiske møde eller det virtuelle

Anders Vindelev Kristensen arbejder som lokal- og organisationskonsulent for den landsdækkende organisation, Ventilen. Han har tidligere været frivillig i Ventilens afdeling i Aarhus, og har flere års erfaring med unge, der kæmper med ensomhed. Han mener at der både kan være plusser og minusser ved ’Online Befriender’.

”Vi sætter fokus på fysiske aktiviteter og social interaktion, der kan føre til tryghed og tillid og til samtaler om stort og småt.” siger Ander Vindelev Kristensen.

Dog tror han, at appen har mulighed for være første skridt for dem, der føler sig ensomme, men har svært ved at række ud efter hjælp. Næste vil være det fysiske møde, som man kan opleve ved mødesteder som Værket eller Ventilen i Kolding. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *