Koldinghusordenen har fået medlem nummer 1600

Koldinghusordenen kunne i onsdags fejre, at de nu var nået op på 1600 medlemmer. Ordenens stormester glæder sig over medlemstallet og mener, at den store tilslutning skyldes foreningens humor, ironi og uformelle tone.

De ser fine ud i tøjet, men stemningen i Koldinghus Ordnen er humoristisk og uhøjtidelig. Fotograf: Rita Frydenborg Schantz .

Af Anna Rothe Kristiansen

Onsdag den 6. oktober var en særlig dag for Koldinghusordenen. De optog 24 nye medlemmer og kom dermed op på mere end 1600 medlemmer.

”Det er dejligt. Det er kun positivt”, siger ordensstormester Viggo F. Schantz.

I juni lå medlemstallet på 1500. På få måneder er der kommet 100 nye medlemmer til. Viggo F. Schantz mener, at det stigende medlemstal skyldes, at Koldinghusordenen er en unik forening.

”Vi er jo en folkelig orden. Så vidt jeg ved, er vi Danmarks eneste. Alle kan blive medlem, og der er ingen forpligtelser forbundet med det udover, at man er ambassadør for Kolding på helt egne præmisser”.

Viggo F. Schantz peger også på, at der er meget sjov forbundet med at være medlem:

”Man får en fornøjelig oplevelse ved optagelsen. Vi har hørt fra de andre medlemmer, at det er sjovt. Der er meget ironi og humor, og det smitter.”

En velgørende forening

Koldinghusordenen blev stiftet i år 2010. Foreningen har medlemmer fra hele Danmark og 29 andre nationer i verden. Det koster 77 kroner om året at være medlem, og pengene går til velgørende og kulturelle formål.

”Det er ikke særlig dyrt at være medlem. Vi er ikke nogen konkurrent til andre foreninger, og det tiltrækker mange”, siger Viggo F. Schantz.

”Da vi startede, havde vi ingen idé om, hvor det ville føre hen. Det har vist sig, at vi får omkring 200 medlemmer i snit om året. Det er meget fint, og det er jeg meget tilfreds med”, siger han.  

Overfanebærer, overskilterist og overtrompeter

Kigger man rundt på Koldinghusordenens hjemmeside, finder man titler som overfanebærer, overdruide og overtørstinspirator. Viggo F. Schantz fortæller, at de sjove titler er en del af foreningens humor.

”Alle har en overtitel. Det er mere for at gøre lidt grin med tingene. Mest med os selv”, siger Viggo.

”Men vi er meget ligeværdige, og når vi beslutter noget, snakker vi os frem til tingene”.

Viggo F. Schantz er positiv over for foreningens fremtid. Til næste år kan de fejre 10 års jubilæum.

”Vi har ikke lagt os fast på noget endnu. Jeg kunne forestille mig, at vi laver en reception på dagen og en fest senere”, siger Viggo F. Schantz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *