Mountainbike-satsning for mandfolk: Her skal alle kunne være med

Billedforhåndsvisning
Der er plads til alle, når mandfolkene spænder hjelmen. Foto: Mandfolk på Mountainbike

Hos Mandfolk på Mountainbike er det hyggen og fællesskabet, som er i højsædet. Holdet vil gerne have endnu flere til at hoppe på cyklen sammen med dem, for alle kan være med, når mandfolkene er på farten.

Af Morten Høeberg Mortensen

”Selv hvis man tænker, at ’sådan et hold er jeg ikke god nok til at være med på’, så vil jeg bare sige, at ALLE kan være med hos os!”

Sådan siger Henrik Dunch, som er tovholder på MTBKoldings hold Mandfolk på Mountainbike.

På holdet får man nemlig ikke bare motion. Ifølge Henrik Dunch får man nemlig også et hyggeligt fællesskab, hvor der er plads til alle, uanset erfaring og kondital.

Plads til flere

Holdet kører to gange i ugen og har et medlemstal, der svinger mellem 30-35 mandfolk. Men det er langt fra alle, der møder op hver gang, og derfor er der plads til flere.

”Det er skide sjovt at være med! Det er mandehørm på højt plan, og det vil vi selvfølgelig gerne dele med så mange som muligt,” siger Henrik Dunch.

Holdet havde de første prøvetræninger i slutningen af 2018, og i januar måned i år kunne MTBKoldning officielt affyre startskuddet til Mountainbike for Mandfolk.

Lars Hyldegård har været med på holdet siden marts. Dengang vejede han 139 kilo og havde besluttet sig for, at der skulle gøres noget ved vægten. Han meldte sig til Mandfolk på Mountainbike, og siden da er det kun gået én vej.

Humor og varme

I dag er Lars Hyldegård 27 kilo lettere og mange venskaber rigere. Han opfordrer andre til at melde sig til holdet.

”Når man starter herude, bliver man mødt med humor og varme. Og selvom jeg var en lidt stor dreng dengang, så var der aldrig nogen, som kiggede skævt,” siger Lars Hyldegård.

Også Lars Hyldegård understreger, at alle kan være med, når Mandfolk på Mountainbike cykler rundt på Koldings skovstier.

”Hvad end man er høj eller lav, tyk eller tynd, hurtig eller langsom, har dyrt eller billigt udstyr, så bliver man accepteret,” siger han.

Alder spiller ingen rolle

Mange forbinder måske ordet ’mandfolk’ med velvoksne mænd, men i virkeligheden spiller alder ikke den store rolle på holdet. Der er nemlig et stort aldersspænd mellem yngste mand på 21 og ældste på 68.

”På trods af aldersforskellen er vi faktisk en meget homogen gruppe. Holdet er et sted, hvor man kan møde ligesindede, uanset alder,” siger tovholder Henrik Dunch.

Alle kan melde sig til og være med, når holdet træner onsdag og lørdag i hver uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *