Utilfredshed over havnelukning preller af på V-politikere i Kolding Byråd

47-årige Rikke Bramm har tiltro til politikkerne, men kan ikke forstå, at de ikke har inddraget borgerne i beslutningen om at lukke havnen. Foto: Kasper Lang Madsen.

Koldingenserne har ikke været inddraget inden byrådets beslutning om at lukke Kolding Havn til fordel for fremtidige boligprojekter. Det får ikke Venstres Merete Due Paarup (V) til at fortryde forløbet.

Af Andreas Erecius Christensen

Borgere i Kolding har set sig sure på byrådet, fordi beslutningen om at lukke erhvervshavnen er blevet truffet uden, at andre er blevet involveret. Beslutningen har også mødt stor kritik fra erhvervslivet på havnen, som Kolding Fjord Tidende tidligere har skrevet om. Så sent som tirsdag meldte den tidligere V-politiker Pernille Øhlenschlæger Pedersen sig helt ud af byrådet, fordi hun ikke kan stå inde for lukningen af havnen. Det skete efter, at Pedersen for nyligt gik imod sit parti og stemte nej til den procesplan, som skal bane vejen for lukningen af Kolding Havn.

Borgerne vil inddrages

Man skal altså ikke lede længe efter kritikere af forløbet.  Det er især byrådets manglende inddragelse af borgerne, som bliver kritiseret. Rikke Bramm stemte selv på Venstre ved seneste kommunalvalg, og hun stiller sig uforstående over for byrådets manglende lyst til at inddrage borgerne i beslutningen.

”Jeg synes faktisk ikke, at det er i orden, når vi lever i et demokratisk samfund, men der må være en årsag et eller andet sted, når de bare ’overruler’ alting,” siger Rikke Damm.

Gruppeformand for Venstre i Kolding Byråd, Merete Due Paarup, forsvarer utilfredsheden med, at der er ”rigtig mange følelser i det her”. Hun siger også, at byrådet i den kommende proces omkring havnen vil involvere langt flere, end man tidligere har gjort, men hun fortryder ikke forløbet.

”Man kan altid diskutere, hvilke beslutninger man skal træffe i rundkreds. Som byråd skal vi turde have nogle visioner. Nogle gange skal man have politisk mod til at træffe beslutninger uden at involvere alle borgerne i kommunen.” siger gruppeformanden.

Merete Due Paarups udtalelser understøtter det, som borgmester Jørn Pedersen (V) udtalte til Kolding Fjord Tidende i går. Også han lægger vægt på, at det er kommunen, der udelukkende bestemmer havnens fremtid.

En anden koldingenser, Leif Strømsborg Hansen, giver dog ikke meget for politikkernes argumenter. Han mener ikke, at det kan forsvares at tage sådanne beslutninger udenom borgerne i kommunen.

”Jeg føler mig godt og grundigt røvrendt. Jeg vil have min stemme igen, for det er noget svineri.”

Kommunen vedtog d. 24. september den første del af procesplanen, som skal danne grundlag for fremtidens havn i Kolding. Dog er der endnu ingen konkrete planer for, hvordan erhvervsdelen af havnen skal nedlægges.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *