Borgere i Kolding Kommune efterspørger tilskud til hjemmegående forældre

En gruppe borgere i Kolding Kommune er utilfredse med manglende mulighed for økonomisk tilskud til hjemmegående forældre. De står derfor bag en underskriftindsamling i håbet om at få ordningen indført. Men byrådsmedlem Mette Voss fra SF er dybt uenig.

Af Alberte Ravn Skoglund

I 2017 skød Kolding Kommune et forsøg i gang vedrørende tilskud til pasning af eget barn.

Forsøget var sat til at vare i to år, og det viste sig at være forholdsvis populært blandt småbørnsforældrene i kommunen. Ordningen måtte før tid stoppe for tilmeldingerne, da de afsatte midler til projektet var blevet brugt op.

Som reaktion på dette gik en gruppe borgere i Kolding Kommune sammen om at starte en underskriftindsamling for at genindføre tilbuddet. En af dem, der står i spidsen for indsamlingen, er Marie Kjøller. Formålet med underskriftindsamlingen er ifølge Marie Kjøller særligt to ting.

’Det er selvfølgelig, at ordningen genindføres. At sikre forældrene retten til frit at bestemme hvorvidt deres barn har bedst af at komme i daginstitution, eller om barnet har mere gavn af at blive passet derhjemme. Men udover det, er det også at skabe mere anerkendelse, for det at ville være hjemmegående forælder,’ siger Marie Kjøller.

Forsøgsordningen tilbage i 2017 var populært blandt børnefamilierne i Kolding Kommune, og det undrer derfor Marie Kjøller, at det ikke bliver prioriteret højere.

Det ser nemlig ikke ud til, at genindførelse af ordningen er lige rundt om hjørnet. Derfor er folkene bag underskriftindsamlingen begyndt at søge efter andre alternativer.

Et af de alternativer er ifølge Marie Kjøller at kigge på retningslinjerne for tilskuddet til at ansætte en privat passer. Her undrer de sig over, hvorfor det er muligt at få tilskud til pasning, så længe det ikke er sit eget barn, det drejer sig om. De vil derfor opfordre til, at forældre skal kunne godkendes til at passe egne børn.

”Lige nu signalerer Kolding Kommune, at alle andre end forældrene selv er egnet til at passe deres barn. Både på grund af det statslige tilskud til børn i vuggestuer og børnehaver, og fordi vi i Kolding kan få tilskud til at ansætte en privat passer til at passe vores børn. Alle andre må passe mit barn og få penge, bare ikke mig selv,” siger Marie Kjøller.

Men det er byrådsmedlem Mette Voss fra (SF), medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune ikke enig i.

”Man skal ikke have penge for at passe eget barn. Har man selv valgt at få børn, må man også selv tage vare på det,” mener byrådspolitikeren. Hun mener i stedet, at pengene skal bruges på at udvikle og forbedre normeringerne i kommunens daginstitutionerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *