Queer Kolding vil skabe et frirum for minoriteter

Cecilie Rymer gør en aktiv indsats for at skabe et velfungerende LGBTQ+-miljø på SDU i Kolding. Foto: Jacob Thorsager Mogensen

Siden starten af september har Cecilie Rymer som forperson for Queer Kolding hver måned arrangeret en aften, hvor LGBTQ+-personer fra Kolding og omegn kan mødes til hyggeligt samvær langt fra fordomme og hånlige tilråb.

Af Jacob Thorsager Mogensen

På SDU i Kolding har 23- årige Cecilie Rymer taget sagen i egen hånd. Cecilie er nemlig forperson for LGBTQ+-fælleskabet Queer Kolding. Hver måned arrangerer hun en aften, hvor LGBTQ+-personer fra Kolding og omegn kan mødes til en bid kage og en uformel snak.

”Kolding har i lang tid manglet et sted, hvor LGBTQ+-personer har kunnet mødes, og det besluttede vi (I Queer Kolding red.) os for at gøre noget ved. Med de månedlige møder skaber vi et trygt rum, hvor fordømmende blikke og hån ikke findes”, siger Cecilie Rymer.

Sandkage og uno

Cecilie Rymer er selv lesbisk, og hun har på egen krop oplevet, hvordan det er at blive råbt af på gaden, fordi hun ikke var som alle andre. Når Queer Kolding klokken 19.00 byder på sandkage og uno-kort er lige netop følelsen af at være anderledes et nøgleord.

”I aften er der ingen, der føler sig som en minoritet. Vi er alle forskellige, men sammen er vi den ene procent, der skiller sig ud, og det binder os sammen til et stort fordomsfrit fællesskab”, siger Cecilie Rymer.

Sofie Windell (tv.) har haft stor glæde af de arrangementer Cecilie Rymer (th.) har sat i søen. Foto: Jacob Thorsager Mogensen

Skaber et frirum

Sofie Widell læser ligesom Cecilie Rymer på SDU.

Sofie Widell er queer, og har deltaget i en længere periode deltaget i Queer Koldings arrangementer. I en hverdag, hvor omverdenen til tider kan have svært ved at forstå hende, er samtaleaftnerne et lyspunkt.

Det skaber et frirum for mig. Der er ikke noget, der stiller spørgsmålstegn ved min seksualitet, eller hvordan jeg ser ud. Her bliver jeg uforbeholdent, accepteret som den jeg er” siger Sofie Windell.   

Hvad betyder LGBTQ+?

Lesbisk
Gay (Bøsse)
Biperson
Transpersoner
Queer

Når man skriver + efter bogstaverne, er det for at inkludere flere grupper, fx interseksuelle eller ikke-binære.

1 comment for “Queer Kolding vil skabe et frirum for minoriteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *