SF og Enhedslisten er kritiske over for nyt budgetforlig

Der blev ved dagens byrådsmøde i Kolding stemt for 1. behandling af forslag til årsbudgettet for 2020 samt budgetoverslag for de efterfølgende tre år. SF, Enhedslisten og en enkelt fra Socialdemokratiet stemte imod. Især SF frygtede, at det kommende budgetforlig vil gå hårdt ud over kernevelfærden.

Af Anna Rothe Kristiansen

De fleste partier i Kolding Byråd var enige om det kommende budget for 2020, hvor der skal spares på mange udvalgsområder. 22 ud af 25 byrådsmedlemmer stemte, da også for det tekniske område samt budgetforliget.

Formand for Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalget Benny Dall (Ø) mente, at besparelserne er gået for vidt. 

”Jeg er ked af det, fordi de efterfølgende forhandlinger har vist, at nogle er løbet helt galt på den. Besparelserne er blevet dybere og bredere”, sagde han. 

Forstå kommunens økonomiske situation på halvandet minut i vores explainer herunder:

Viceborgmester Søren Rasmussen (O) var enig i, at det ikke er nogen rar situation, men holdt fast i nødvendigheden af besparelserne.

”Det er ikke muligt at sidde med armene over kors og benægte virkeligheden. I DF er vi overraskede over holdningen fra Enhedslisten. Hvordan kan man sidde med formandsposten i et udvalg og ikke anerkende, at der skal spares? Er Enhedslistens formål, at kommunens økonomi skal ødelægges?”, spurgte han.

Kernevelfærd frem for prestigeprojekter 

Hans Holmer fra SF var ikke begejstret for de kommende spareplaner. 

”Vi vil have kernevelfærd frem for prestigeprojekter. Vi kan i SF ikke se os i et budget, hvor der skal spares 20 millioner på socialområdet. I har for længst skåret ind til benenet og de kommende besparelser vil blive rent slagteri”, sagde han. 

Hans Holmer forklarede efter mødet, at han gerne havde set, at man indgik i nogle reelle forhandlinger i partierne i stedet for, at man i forvejen havde besluttet, hvad der skulle spares på. 

”Vi havde håbet, at socialområdet kunne gå lidt mere fri og så spare lidt på asfalten på vejene eller måske overveje at hæve en skat”, sagde Hans Holmer. 

I uge 43 bliver det konkret besluttet, hvordan de forskellige besparelser skal udmøntes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *