‘Quangaza’ er Koldings nye hiphop-fællesskab

Alfred Kadima Mwabala Naumann vil skabe en større musikalsk diversitet i Kolding. Med rødder fra Zambi, er Alfred vokset op i det, han selv beskriver som en musikalsk kultur, hvor musik er et bærende element, der samler mennesker. Derfor har en startet musikkonceptet ’Quangaza’.

Alfred Kadima Mwabala Naumann sidder i sit studie, Mfive, på Fredericiagade i Kolding.
Foto: Zina Hameed

af Zina Hameed

’Quangaza’ er et musikkoncept, der inviterer forskellige kunstnere på scenen og har fokus på rap og hiphop. Alfred Kadima Mwabala Naumann, der er bachelor i international handel og markedsøkonomi, føler selv, at han har manglet hiphop-genren i Kolding. Derfor har han i samarbejde med flere musik- og kulturentusiaster skabt ’Quangaza’, der løb af stablen første gang d. 3. oktober 2019.

”Rap og Hiphop er mere end en musikgenre. Det er en hel kultur, som mange finder interessant, og derfor bør vi skabe plads til den,” siger Alfred Kadima Mwabala Naumann

En del af det danske fællesskab

Da Alfred Kadima Mwabala Naumann kom til Danmark, fandt han det svært at blive en del af det danske fællesskab. En måde, der hjalp ham med at føle sig inkluderet, var at begynde til sport.

”Det var nemt gennem sport. Jeg blev del af en fodboldklub, hvor vi alle sammen havde et fælles mål om at kæmpe som hold og vinde en kamp,” siger Alfred Kadima Mwabala Naumann.

Her oplevede Alfred Kadima Mwabala Naumann, at et grundlag for relationer mellem mennesker er en fællesinteresse. Det har han taget med sig videre og skaber sine egne platforme.  

Noget af holdet bag ’Quangaza’. Fra venstre: Diana Mwabala designer ’Quangaza’s hjemmeside, Alfred Kadima Mwabala Naumann er stifter af ’Quangaza’, Una Neimann er PR-model, og Beate Neimann er fotograf for ’Quangaza’. Foto: Zina Hameed

Kærlighed for foreningslivet

Siden Alfred Kadima Mwabala Naumann flyttede til Kolding tilbage i 2007, har han deltaget aktivt i Koldings foreningsliv. I 2012 startede han sin egen forening ’Nyd bare Danmark’, der gennem aktiviteter og fællesspisning, skulle danne bånd menneske og menneske imellem. Her mødte han også nogle af dem, der er med til at arrangere ’Quangaza’.

”Jeg tror, mange unge mangler en platform for hiphop her i Kolding. I stedet for at de tager til Aarhus eller København, bør vi skabe en platform for hiphop her i byen,” siger Alfred Kadima Mwabala Naumann. 

 Alfred Kadima Mwabala Naumann mener, at det er vigtigt at åbne op for diversiteten og mangfoldigheden for at vedvare nysgerrigheden blandt mennesker. 

At skinne

’Quangaza’ kommer af ordet ’kuangaza’, der på swahili betyder ’at skinne’. Det, mener Alfred Kadima Mwabala Naumann, træder igennem i konceptet ved, at mennesker møder hinanden gennem dans og musik og på den måde stråler af glæde, som de kan tage med sig videre.  

For Alfred Kadima Mwabala Naumann er ’Quangaza’ en platform, der giver mulighed for, at mennesker kan mødes ved fælles interesse for hiphopen, men platformen er også for nysgerrige mennesker, der vil møde og undersøge en ny kultur.

’Quangaza’ bliver afholdt igen den 17. oktober 2019 i Mørks Kælder i Kolding.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *